Huset mellom natt og dag - Ørjan Nordhus Karlsson

Da leseeksemplaret av denne boken dukket opp på jobb gjorde jeg en aldri så liten hurradans, for dette gutter og jenter er noe jeg har gledet meg veldig til å lese.
Boken er ordentlig sci-fi på norsk, endelig. Vi kan ikke fortsette å ha det slik at sjangeren knapt eksisterer her til lands, det er en alt for bra sjanger og folk vet ikke egentlig hva det er de går glipp av.
Til tross for at jeg egentlig ikke ville at den skulle være over og jeg har spart så godt jeg kunne på innholdet så måtte det jo ta slutt en gang.
Neste bok kan ikke komme fort nok.

Boken handler om en tidligere soldat ved navn Marko Eldfell. Han er desertør og gjemmer seg som best han kan, men har rotet seg opp i mafiaen i Albania. Så begynner ting å gå riktig galt. Men Marko har et vanvittig overlevelsesinstinkt og ikke minst innebygde bioapper.
Å forklare hva boken handler om er ikke så veldig enkelt, den må bare oppleves. Det er mørkt, det er dystert og det er minneverdig.

Ok, for et språk dere! For et fantastisk språk vi har. Jeg har nesten kost meg like mye med språket som jeg har med historien. Applaus Ørjan, applaus!
I det jeg startet kapittel en så tenkte jeg "åh nei, nå får jeg ikke gjort annet", og det har virkelig vært en indre diskusjon om å legge fra seg boken hver gang jeg har plukket den opp.

Jeg elsker at jeg av og til må pause fordi brutaliteten i historien overrumpler meg og setter meg ut. At jeg må tenke over hva jeg har lest og la det synke inn. At selv Marko med sin historie av og til blir opprørt over hvor skrudd verden rundt ham faktisk er. Det er utrolig vakkert, jeg elsker denne eks-soldaten - han trenger en god klem.

Såh, alle dere som leser krim til vanlig. Jeg er så sikker på at dette er en bok dere kan lese og kose dere med. Jeg ser virkelig ingen grunn til at ikke den store skaren av nordmenn som høvler over den ene krimboken etter den andre ikke skal elske denne boken. Den er akkurat passe skitten for dere og den mangler ikke på spenningen en plass!

Boken kommer ut 27.08.2014 og dersom du har tenkt å lese bare en bok i høst, så syntes jeg det skal være Huset mellom natt og dag.
For mer informasjon og bonusmateiale besøk www.scifinoir.no

#hmnd #vendetta #scifi

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Benedicte

Benedicte

31, Arendal

Hadde jeg kunnet spille brettspill og tjent penger av det så hadde verden vært et bedre sted. Lever og ånder for kinoturer og slår meg gjerne ned i sofaen med en god bok. Ser på altfor mange tv-serier.

Kategorier

Arkiv

hits