Mannen fra Primrose Lane - James Renner

Ok. Jeg fant et leseeksemplar på jobb som bare ropte ut at jeg måtte lese akkurat den boken i påsken. Og det gjorde jeg. Jeg gjorde egentlig ingentingen annet. For hver gang jeg hadde fritid og kunne gjøre hva jeg ville, så ville jeg bare vite hvordan det gikk i boken. Det er en utrolig god følelse. Jeg elsker når bøker gjør slikt.

Baksiden: På Primrose Lane bor den sære enstøingen som alltid går med ullvanter, uansett årstid. En varm dag i juli blir han funnet myrdet i sitt eget hjem. Fingrene er kappet av og kjørt i en blender på kjøkkenet.
Politiet oppdager at huset er uten et eneste fingeravtrykk, til tross for at mannen har bodd der i uminnelige tider. Tennene kan heller ikke identifisere ham. Mysteriet virker uløselig. Spørsmålet om hvem som drepte Mannen fra Primrose Lane, hvem offeret selv var, og hva motivet kunne være, står ubesvart.

David Neff er en bestselgende forfatter og ekspert på å løse krimgåter. Fire år etter drapet er saken fortsatt uløst, og David blir overtalt av sin forelegger til å prøve å oppklare mysteriet rundt Mannen fra Primrose Lane. Etter hvert som David setter i gang sin egen etterforskning, avdekkes den ene ubehagelige overraskelsen etter den andre. Det viser seg at mannen fra Primrose Lane er direkte knyttet til personer og traumatiske hendelser fra Davids egen fortid, dype sår han har sirklet rundt i årevis. Og det er bare begynnelsen. Saken blir en altoppslukende besettelse for David, som trekker ham inn i et mareritt av en verden der ingenting er som man skulle tro.

Min mening: De skriver at dette er en krim, og det er vel det fordi noen leter etter en morder. Men vet dere hva? Dette er mye mer enn en simpel krimbok. For mordet og krimdelen forsvinner bort i historien. Historien er alt som betyr noe og det som gjør boken magisk. Jeg virkelig nikoste meg med denne boken, den er utrolig spennende og da en av de store avsløringene kom pekte jeg på boken, lo og sa høyt "jeg visste det!".
De sier at man ikke klarer å løse denne gåten, at den vil overraske deg skikkelig. Og nå er saken den at er du en helt ordinær krimleser så går jeg med på det. Den vil totalt overrumple deg. Leser du derimot lite krim og derfor ikke er helt vant med hvordan krim vanligvis fungerer, men leser mellom linjene og kjøper det som står der da knekker du den. Det ødelegger ingenting, men gir deg en ekstrem glede når du får vite at hadde rett.

Jeg anbefaler absolutt denne heriligheten av en bok. Plukk den med deg og sett av litt tid til skikkelig lesekos.

En liten morsom ting. Jeg skrev på twitter at jeg syntes boken er ganske magisk. Og fikk svar fra forfatteren at han syntes jeg er magisk. Fikk meg til å smile. Fine overraskelsen.

#pantagruel #krim #bok

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Benedicte

Benedicte

31, Arendal

Hadde jeg kunnet spille brettspill og tjent penger av det så hadde verden vært et bedre sted. Lever og ånder for kinoturer og slår meg gjerne ned i sofaen med en god bok. Ser på altfor mange tv-serier.

Kategorier

Arkiv

hits