Gun Machine - Drapskoden - Warren Ellis

Nå leser jeg svært lite krim. Den eneste krimmen jeg leser er egentlig Android bøkene (future crime fascinerer meg), men fordi jeg har bort i mot blind tro på Vendetta Forlag så ville jeg gi denne boken en sjanse.

Om boken: Tallow trodde ikke dagen kunne bli verre. Et rutineoppdrag i New Yorks gater ender opp med at partneren blir skutt av en naken mann med hagle. Men det er bare starten på etterforsker John Tallows problemer.

Etter skuddene har falt, snubler Tallow over en leilighet fylt av våpen. Gamle våpen. Spesialvåpen. Våpen som burde ligge trygt i politiets bevislager. Det er hundrevis av dem på alle vegger. Og hvert eneste av dem kan knyttes til et drap. Tallow har avdekket tjue år med uløste drapssaker og begynner en desperat jakt på en drapsmann verden ikke har sett maken til, og en sak politiet helst skulle vært foruten.

Min mening: Som nevnt leser jeg ikke mye krim. Jeg har aldri helt fått sansen for det. Det er veldig spennende og fascinerende, men jeg sliter på en måte litt med brutaliteten og språket. Brutalitet i eventyrbøker er eventyr, brutalitet i politi og røver-bøker er mer virkelig og jeg liker å rømme når jeg leser. Verdens grusomhet får man kanskje nok av til vanlig? Likefult er jeg alltid begeistret for en god galning og galningen i Gun Machine er en saftig en.

Språket i boken er skittent og troverdig, av og til kunne jeg ikke annet enn å le når man ser amerikanske utrykk direkteoversatt til norsk. Men det funker i denne boken og jeg skal helt klart begynne å kalle folk for en "gedigen lukkemuskel".
Historien er "gritty" og det grinete, sutrete og bitre NY-politiet vi møter her er langt mer troverdig en den glinsende og svulmende varianten vi ser i beste sendetid på tv.

Min absolutte favorittdel av boken, det som gjorde den til gull i mitt hode, var helt klart alle de små faktaene om New Yorks historie som var så elegant strødd utover historien. Jeg frydet meg hver gang jeg fikk servert en ny liten faktagodbit.
Det jeg alltid sliter litt med når jeg ser/leser krim er slutten. Jeg er aldri helt fornøyd. For jeg er ikke ferdig med historien selv om forfatteren er det. Det mangler alltid noe for min del. Det gjelder dessverre i dette tilfellet og, men det er nok bare meg som ikke kjenner sjangeren godt nok.

Til tross for at jeg ikke er så versert i krimuniverset så er jeg ganske sikker på at jeg tør anbefale boken til alle som vil utsette seg for en sliten politimann og en spektakulær galning.

Boken skal visst filmes til å bli en tv-serie. Den har jeg tro på at blir god. Den har i hvert fall et ypperlig utgangspunkt for å bli bra.

#gunmachine #drapskoden #krim #spenning #newyork

2 kommentarer

Skal du anmelde My Friend Dahmer snart? Venter spent.

Hvis ikke du har gjort det alt, og jeg ikke har fått det med meg. Da beklager jeg maset.

Benedicte

04.02.2014 kl.00:00

Henning; El Diablo sin pantalo:
Vettu hva, jeg har ikke kjøpt den enda. Jeg har egentlig ikke lest noe særlig tegneserie på en stund. Jeg leste nesten ikke en bok hele forrige halvår. Det var utrolig kjipt. Så nei, du har ikke gått glipp av det.

Skriv en ny kommentar

Benedicte

Benedicte

31, Arendal

Hadde jeg kunnet spille brettspill og tjent penger av det så hadde verden vært et bedre sted. Lever og ånder for kinoturer og slår meg gjerne ned i sofaen med en god bok. Ser på altfor mange tv-serier.

Kategorier

Arkiv

hits