Divergent - Veronica Roth

Det nappet meg i skulderen at jeg måtte få lest denne boken slik at jeg er riktig innstilt på å bli skuffet over filmen... Eller kanskje jeg bare hadde mer lyst på opplevelsene boken gir fremfor dem man får av film.

Om boken: Fem muligheter. Ett valg kan forrandre deg.
Ett eneste valg avgjør hvem som blir vennene dine, definerer troen din og bestemmer lojaliteten din. For alltid. Hva hadde du valgt? Uselvisk, sannferdig, fredsommelig, lærd eller fryktløs?

En verden hvor det ikke er lov til å skille seg ut. Hva skjer dersom du gjør det?
Dette er historien om Beatrice Prior, kalt Tris, som lever i et fremtidig Chicago. Samfunnet er delt inn i ulike grupper som dyrker frem ulike idealer. På 16-årsdagen må alle gjennom en test for å finne sin gruppe. Testen viser deg hvilken gruppe du er mest egnet til, men du må velge selv.

For Tris blir dette valget vanskelig, og hun skjønner etter hvert at hun er fanget i et farlig spill hvor kaos og uærlighet hersker. Spillet blir stadig farligere idet makthaverne skjønner hvem Tris egentlig er ...

Min mening: Med en gang jeg begynte på boken merket jeg at dette kom til å gå fort, og det gjorde det jo. For jeg hadde jo ikke lyst til å legge den fra meg. Joda, jeg la merke til noen plothull som jeg glatt ignorerte fordi jeg ble så veldig underholdt. Absolutt en spennende ungdomsserie som jeg gleder meg til å lese fortsettelsen på. Ikke er den dårlig oversatt heller.
Jeg liker veldig godt at forfatteren bruker lang tid på å la oss bli kjent med hovedpersonen og ikke kaster oss inn i et opprør og en krig vi ikke har noen grunn til å bry oss om. Det er en svært levende fortelling og den stiller viktige kritiske spørsmål ved menneskeheten som man bare må sette pris på. Ønsker man seg en god ungdomsserie så er dette det man leter etter.
Bok to kommer på norsk i februar og bok en kommer i pocket nå en av dagene. Jeg skal stupe rett i bok to.


Mange sammenligner serien med The Hunger Games, jeg syntes boken er spennende, men jeg nok på ingen måte den er bedre. En utrolig spennende dystopi, ja - bedre enn dødslekene? Nope.
Kos dere med traileren til filmen (jeg har dessverre ingen tro på at filmen lever opp til boken - jeg håper jeg tar feil).

#divergent #leseglede #dystopi #ungdom #trailer #bok

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Benedicte

Benedicte

31, Arendal

Hadde jeg kunnet spille brettspill og tjent penger av det så hadde verden vært et bedre sted. Lever og ånder for kinoturer og slår meg gjerne ned i sofaen med en god bok. Ser på altfor mange tv-serier.

Kategorier

Arkiv

hits