Reached: Opprøret - Ally Condie

Bestemte meg for å lese ferdig denne serien.

Om boken: Ventetiden er over. Opprøret er i gang.
I et samfunn som kontrollerer borgernes liv fra vugge til grav har Cassia gjort opprør. Hun har valgt kjærlighet fremfor trygghet, kunnskap fremfor uvitenhet.
Og Cassia er ikke den eneste. Nå er det hemmelige opprøret i ferd med å eksplodere i en altomfattende revolusjon.
I en farefylt tid med dramatiske omveltninger og livstruende sykdom, er det vanskelig å vite hvem som er venn, og hvem som er fiende.
I denne gripende avslutningen på Matched-trilogien vender Cassia, Ky og Xander tilbake til Samunnet for å slåss for det som er blitt nektet dem så lenge: Retten til å velge.

Min mening: Det er sjelden jeg klager over følgende; men i disse bøkene er der for lite politikk. Jeg føler også at denne serien sliter litt med å gjøre verdenen troverdig. Alt hadde vært så mye lettere dersom forfatteren hadde gitt oss en pekepinn på hvor dette foregikk, hva som skjedde med den gamle verdenen. Ikke bare prate om fiendeland og utenlandene som ingen vet at eksisterer. Det er for vanskelig å sette seg inn i en situasjon i fremtiden hvor folk har returnert til å tro at jorden er flat og intet liv eksisterer på utsiden av deres eget "land" (i hvert fall slik det er forklart i her). Egentlig så vet jeg ikke om det er noe land engang.
Jeg kjenner også at jeg har slitt litt med hovedpersonen, hun er så ubetydelig. Det virker som forfatteren ønsket å skrive noe poetisk og vakkert mellom to mennesker og så blir det bare en utrolig håpløs kjærlighetshistorie plassert i en futuristisk verden fordi det er populært.

Revolusjonen dør bort i kvasipoetisk fjas...

Jeg skjønner det er mange som liker serien, for all del. Den klarte bare aldri å overbevise meg. Jeg likte den første boken godt. Da hadde serien et stort potensiale. Bok to var middelmådig og bok tre var kun interessant da det handlet om sykdommen og jeg gledet meg til å ha lest den ut. Trist ikke sant? Jeg tror det var poesien. Jeg taklet det ikke. Det ble ikke romantisk og flott i mitt hode.

Det finnes bedre ungdomsbøker å lese enn disse altså. Beklager.
Og jeg som alltid prøver å være så positiv. Noe må jeg jo ha likt. Ja, jeg likte Xander. Historien til Xander var albsolutt det beste med den siste boken. Hans historie, hans opplevelse av pesten sett fra innsiden av sykehuset. At han var forelsket i den platte og kjedelige hovedpersonen forsvant og ble byttet ut med ekte kjærlighet som man fikk være med og se utvikle seg. Historien til Xander er fin den. Den gjorde meg glad.

Og bøkene har noen veldig elegante og vakre omslag :)

Matched: Cassias valg
Crossed: Flukten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Benedicte

Benedicte

31, Arendal

Hadde jeg kunnet spille brettspill og tjent penger av det så hadde verden vært et bedre sted. Lever og ånder for kinoturer og slår meg gjerne ned i sofaen med en god bok. Ser på altfor mange tv-serier.

Kategorier

Arkiv

hits