Inferno - Dan Brown

Det er en greie at jeg leser Dan Brown mens jeg ikke egentlig har tid til slikt. For la oss innse det, Brown sine bøker er slike bøker som man ikke akkurat ønsker å lukke dersom man har begynt på dem.

Historien: "De mørkeste stedene i helvete er reservert for dem som forblir nøytrale i tider med moralsk krise."

Professor i symbologi, Robert Langdon, befinner seg i hjertet av Italia. Her vikles han inn i en verden som kretser rundt et av historiens mest myteomspunne litterære mesterstykker ... Dantes Inferno.

Langdon må kjempe mot en skremmende fiende samtidig som han brynes på en umulig gåte som fører ham inn i et landskap av kunst, hemmelige passasjer og futuristisk vitenskap. Langdon må avgjøre hvem han kan stole på, og lete i Dantes mørke epos etter svarene han trenger, før den verdenen vi kjenner endres for alltid.

Min mening: Jeg er fryktelig glad i historiene til Brown og mest av alt hans Robert Langdon-karakter. Langdon er litt som en moderne Indiana Jones han. Herlige fyren.
Det at boken har såpass mye handling i Firenze er litt ekstra herlig - da jeg er litt avstandsforelsket i den byen og all den herlige arkitekturen og kunsten. Ikke minst er det flott å få en slik by forklart gjennom karakteren Robert Langdon nettopp fordi han sprer rundt seg med så mange små "hemmeligheter" man bare må sette pris på.

Historien spinner seg som nevnt rundt Dantes "gudommelige komedie" - et mørkt, dystert og fantastisk fascinerende bakteppe for historiens geniale (og man kan påstå, gale) vitenskapsmann.
Temaet i denne boken er overbefolkning - et tema vi ikke liker å snakke om - et tema verdenen vi lever i "later som" ikke eksisterer - dermed er nok en gang temaet til Brown en smule tabubelagt. Men gud bedres for en spenningsroman han har skapt rundt problemet.
Hurra!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Benedicte

Benedicte

31, Arendal

Hadde jeg kunnet spille brettspill og tjent penger av det så hadde verden vært et bedre sted. Lever og ånder for kinoturer og slår meg gjerne ned i sofaen med en god bok. Ser på altfor mange tv-serier.

Kategorier

Arkiv

hits