De gamles krig - John Scalzi

Nok en sci-fi-godbit som folket burde få med seg at eksisterer på det norske markedet.

Baksiden: John Perry gjorde to ting på sin 75-årsdag. Først besøkte han konas grav. Så meldte han seg inn i militæret.

Den gode nyheten er at menneskeheten endelig har kommet seg ut i verdensrommet. Den dårlige nyheten er at der er få beboelige planeter - og at fremmede raser er villige til å kjempe om dem. Langt fra jordens trygge favn har kampene ute i verdensrommet foregått i årevis, og de er brutale, blodige og tilsynelatende uten stans.

Jordas ressurser styres av de Koloniale Forsvarsstyrkene, og alle vet at når man pensjonerer seg, kan man slutte seg til hæren. De vil ikke ha unge mennesker, bare eldre menn og kvinner som har tiår med kunnskap og ferdigheter.

John Perry reiste fra jorden for å kjempe for en planet han aldri vil se igjen.

Min mening: Boken fanget raskt oppmerksomheten min. Den har et veldig spesielt og fascinerende utgangspunkt og historien er spennende. Den drives fremover av hyppige hendelser og et svært greit språk - den står rett og slett aldri stille. Vi blir introdusert for en del nye spennende romvesener, noen mer spennende enn andre. Selv ble jeg svært begeistret for Consuene. Dem skulle jeg gjerne lese mer om. En slags morbid fascinasjon for en svært fanatisk rase.

Men det som er rosinen i denne pølsa er dialogen.
Noe så fengende og underholdende skal man lete lenge etter.
Hurra for John Scalzi! Jeg har kjøpt inn hans bok Redshirts til jobb - og den skal jeg absolutt få tid til å lese, for mannen har et knalltalent.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Benedicte

Benedicte

31, Arendal

Hadde jeg kunnet spille brettspill og tjent penger av det så hadde verden vært et bedre sted. Lever og ånder for kinoturer og slår meg gjerne ned i sofaen med en god bok. Ser på altfor mange tv-serier.

Kategorier

Arkiv

hits