Crossed: Flukten - Ally Condie

Nok et leseeksemplar jeg har fått fra jobb.
Jeg begynte egentlig å lese boken i våres, men så åpnet verden et svært hull i jorden og spiste meg hel også har jeg brukt ganske lang tid på å komme opp mot overflaten igjen. Så boken ble lagt litt på hyllen. Den veldige kjærlighetshistorien og det lyriske språket ble litt for mye for et knust hjerte. Men forrige helg leste jeg den ferdig. For det var på tide syntes jeg. Trøstelesingen av Sherlock Holmes har hjulpet mye i sommer. Nå om dagene går trøstelesing i Scott Pilgrim. Men nå snakker vi om fortsettelsen på Matched: Cassias valg og ikke tegneserier og sårede hjerter.

Om boken: Cassia har valgt Ky framfor Xander. Kjærligheten framfor tryggheten. Hun har ofret alt og er på flukt. For å finne Ky må hun utenfor Samfunnets yttergrenser. Der ingenting er kjent, og andre lover gjelder. Det går rykter om opprør. Men hva er sannhet, og hva er løgn? Hvem kan hun stole på? Det trygge Samfunnet er blitt en dødelig motstander. Flukt er eneste løsning. Flukten er den etterlengtede fortsettelsen av Cassias valg, første bok i Matched-trilogien.

Min mening om denne boken blir litt stykkevis og delt, men jeg syntes den var litt tung å komme igang med, slutten derimot gikk veldig fort. Jeg følte den brukte litt mye tid på "ingenting" men jeg gleder meg veldig til å få med meg avsluttningen på serien i neste bok. Helt ærlig så bryr jeg meg ikke så mye om Cassia og Ky/Xander som jeg gjør om det andre (men det er jo bare meg da). Det er her denne serien virkelig er anderledes fra Hunger Games (fordi jeg vet mange sammenligner dem). Men der Hunger Games ikke mest handler om kjærlighet, men om alle forferdelighetene så handler bøkene om Cassia om kjærligheten også er det den ufyselige verdenen som havner litt i bakgrunnen. Jeg er mest interessert i den ufyselige verdenen.
Men språket i bøkene er flott. Det er anderledes fra alt annet i sin sjanger og det er litt spesielt å få med seg :)

 Jeg anbefaler serien fortsatt fra 14 +..
Det er absolutt en bra serie.

mine skriblerier om Matched: Cassias valg

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

bumblebenni

bumblebenni

30, Arendal

Hadde jeg kunnet spille brettspill og tjent penger av det så hadde verden vært et bedre sted. Lever og ånder for kinoturer og slår meg gjerne ned i sofaen med en god bok. Ser på altfor mange tv-serier.

Kategorier

Arkiv

hits