De siste seks (The Power of Six) - Pittacus Lore

Endelig har jeg fått lest fortsettelsen på "I Am Number Four", jeg vet jeg kunne gjort det på engelsk - men så var det det her med at jeg leste den første på norsk og igrunnen syntes den var ganske godt oversatt da.

Baksiden: De kommer stadig nærmere.
De er på sporet av oss.
De vet om magien.
De vet om arvekreftene våre.
De vet for mye til at vi kan tro at vi noen gang vil være trygge igjen.
Vi må finne hverandre.
Vi må slå oss sammen.
Vi må kjempe, og vi må vinne.
Vi er det siste forsvar.

Jeg har sett ham på nyhetene. Fulgt med på reportasjene om det som skjedde i Ohio. John Smith, et sted der ute, på flukt. For resten av verden er han en gåte. Men for meg ... er han en av oss.
Ni av oss kom hit, men av og til lurer jeg på om tiden har forrandret oss - om vi alle fortsatt tror på oppdraget vårt.
Hvordan kan jeg finne ut det? Det er seks av oss igjen. Vi gjemmer oss, prøver å gli inn i befolkningen, unngår kontakt med hverandre ... men arvekreftene våre er i ferd med å utvikle seg, og snart vil vi ha det vi trenger for å kjempe. Er John Nummer Fire, og er det at han nå har dukket opp det tegnet jeg har ventet på? Og hva med Nummer Fem og Seks? Kan en av dem være jenta i drømmene mine, hun med det ravnsvarte håret og de intense, grå øynene? Jenta med krefter som går langt utover det jeg noen gang kunne forestille meg?nJenta som kan være sterk nok til å føre oss seks sammen?

De tok Nummer En i Malaysia.
Nummer To i England.
Og Nummer Tre i Kenya.
De prøvde å fange Nummer Fire i Ohio - men mislyktes.
Jeg er Nummer Sju. En av seks som ennå er i live.
Og jeg er klar til å kjempe.

Handling og min mening: Med en gang boken startet ble jeg et lite øybelikk forvirret, ordi den ble fortalt av en jente, og handlingen foregikk på et kloster i Spania. Jeg kjente jeg var litt engstelig for at hele historien skulle fortsette her og at jeg ikke skulle få lese om Fire, Seks og Sam gjennom andres øyne en jenta og hva hun ser på internett. Men neida, ikke lenge etter dukker det opp et nytt kapittel, med ny font og handling i USA.
Historien til Nummer Fire - John Smith - fortsetter der den slapp, hvor de tre flykter fra Paradise for ikke å tiltrekke flere Mogadorianere dit. John savner kjæresten sin Sarah, og Sam er i overkant betatt av Seks. Klissete? Litt, men spenningen tar ganske fort overhånd og jeg blir nok en gang totalt oppslukt i historien.
I Spania har Marina blitt glemt bort av Cepanen sin som har blitt kristen og glemt hele kallet hun har fått til å oppdra en Gorde. Hun må takle sine egne arvekrefter, hun blir mobbet og i tillegg er ikke søstrene noe særlig begeistret for henne.

Har du lest "Jeg er Nummer Fire" så syntes jeg du skal stupe nesen ned i denne boken her og. Bare synd det går så fort å lese den, nå må vi jo vente i hvert fall et år til på neste.
Har du ikke lest "Jeg er Nummer Fire" men sett filmen, så syntes jeg du skal slette filmen fra minnet ditt også heller lage nye minner rundt historien ved å lese boken. Boken er så mye bedre en filmen at det faktisk er litt trist (ja, Alex Pettyfer er veldig pen, men manuset hans gjør ikke opp for det).
Så har du ikke lest boken - gjør det. Også leser du "De siste seks" etterpå. Også gleder du deg, akkurat som meg, til neste bok i serien kommer :)

 

Serien passer både for gutter og jenter.
Fra ca 13 år og oppover til en hver voksen som liker å lese ungdomsbøker :)
Mitt innlegg fra da jeg leste "Jeg er Nummer Fire"

Bøkene kan du kjøpe, både på norsk og engelsk, her

Én kommentar

Stine

14.05.2012 kl.11:32

Hei hei

Du skriver bra !

Del tankene dine med andre og meld deg inn i bloggavisen ,

-der andre kan stemme på innleggene dine-,

gi de den oppmerksomheten de fortjener , og stem på mitt i samme slengen /trykk url min :)

Så sees vi

Skriv en ny kommentar

Benedicte

Benedicte

31, Arendal

Hadde jeg kunnet spille brettspill og tjent penger av det så hadde verden vært et bedre sted. Lever og ånder for kinoturer og slår meg gjerne ned i sofaen med en god bok. Ser på altfor mange tv-serier.

Kategorier

Arkiv

hits