Matched: Cassias valg - Ally Condie

Leseeksemplarhimmelen, det er den jeg befinner meg i for tiden. Jeg liker det!

Baksiden: I samfunnet er det funksjonærene som bestemmer. Hvem du skal elske. Hvor du skal arbeide. Når du skal dø.

Cassia har alltid stolt på systemet. Ingen høy pris å betale for et langt liv, en perfekt jobb, den ideelle ektefelle. Så da bestevennen viser seg på skjermen som hennes match, er hun ikke i tvil om at han er den rette for henne. Ikke før et annet ansikt, et kort øyeblikk, dukker opp på skjermen før den går i svart. Snart stilles Cassia overfor umulige valg, mellom Xander og Ky, mellom den trygge tilværelsen hun kjenner, og en vei ingen annen har våget å gå før - et valg mellom lojalitet og lidenskap.

Handling: Som baksiden sier handler boken om valget Cassia Reyes må ta da samfunnet bryter litt opp rundt henne. På overflaten er valget mellom to gutter hun er glad i, men under dette relativt overfladiske ytre handler boken mye mer om valget om å la seg styre av andre. Av dem som bestemmer. Eller å ta kontroll over sitt eget liv.

Alder: Jeg vil si 14, 15 +..

Min mening: Jeg leser at mange sammenligner denne boken på et vis med The Hunger Games, det syntes jeg er å ta sikte litt høyt. Så når dere leser denne sammenligningen så er den i det store og det hele kun basert på at handlingen ligger plassert inn i fremtiden, hvor dem som styrer folket - styrer alt! Hunger Games er langt dystrere.
Hunger Games, Uglies og Matched deler jo det faktumet at de alle tre er dystopisk sci-fi (for jenter).
Jeg syntes det er utrolig kult at dette er en sjanger som plutselig har blitt litt populær. Hvorfor fikk ikke jeg slike bøker da jeg var ungdom - jeg hadde levd og pustet for dem :)
Jenter, les Matched. Som sagt er den kanskje ikke like skremmende og spennende som Hunger Games - men jeg har store forventninger til bok to og tre i trilogien. For tanken bak historien er alle tiders. Opprøret må jo komme her også, og jeg er veldig spent på den krigen samfunnet holder på å tape.
Også kjenner jeg en viss dragning mot kjærlighetshistorien, den er litt bittersøt. Man liker jo begge guttene veldig godt. De er noen utrolige karakterer.

Neste bok kommer ut på norsk våren 2012.

Én kommentar

sarai94

10.nov.2011 kl.14:33

Jeg har utrolig lyst til å lese den ! Hørt mye bra om den :D

Skriv en ny kommentar

bumblebenni

bumblebenni

29, Arendal

Hadde jeg kunnet spille brettspill og tjent penger av det så hadde verden vært et bedre sted. Lever og ånder for kinoturer og slår meg gjerne ned i sofaen med en god bok. Ser på altfor mange tv-serier. - Ja, også liker jeg svært godt å tilbringe tid sammen med kjæresten min - han er en fin fyr han.

Kategorier

Arkiv

hits