I Am Number Four - Pittacus Lore

Eller "Jeg er Nummer Fire" som den heter på norsk da. Boken har release på norsk i morgen, men jeg ser noen selger den i dag og. Snikene. Jeg må inrømme at jeg er nysgjerrig på hvem forfatteren er siden han/hun følte det naturlig å kalle seg Pittacus Lore (som er et navn fra boken - og veldig opplagt et pseudonym).
Jeg fikk hendene på et eksemplar av boken for en ukes tid siden, og tenkte jeg skulle pløye gjennom den til releasen og i hvert fall før filmen - som kommer på kino 18 mars.

Baksiden: Mystiske utenomjordiske identiteter. Nyoppdagede overnaturlige evner. Uventet romantikk.
Pittacus Lores "Jeg er Nummer Fire" er den første boken i en spennende serie om en gruppe tenåringer som kjemper for å løpe fra fortiden sin, oppdage sin egen fremtid - og leve et normalt liv på jorden.
Livsfarlige mogadorianske aliens truer selve eksistensen til John Smith, også kjent som nummer fire. John kommer opprinnelig fra planeten Lorien, og er i ferd med å utvikle nye krefter. Disse kreftene har han arvet etter forfedrene sine, og de vil gjore ham i stand til å utkjempe tidenes kamp. Men John slites mellom skjebnen sin som lorianer og kjærligheten han aldri trodde han skulle få oppleve med en menneskelig jente.

Handling: Er langt mer om John oh Henri en den er mellom John og kjæresten sin, vel er han forelsket - men forelskelsen er langt fra det viktigste i boken. Den handler om en ung gutt som har flyttet fra sted til sted i ti år. Aldri bodd noen vei i over et halvt år og ikke egentlig har noen venner fordi han må ikke bli lagt merke til. For første gang opplever han vennskap og nærhet på utsiden av husets fire vegger og det samtidig som "arven" hans begynner å vise seg for ham i form av overnaturlige evner. Han lærer mer om fortiden sin samtidig som trusselen utenfra trenger stadig tettere på.
Og Mogadorianerne er lagnt på vei mer en bare en trussel for de overlevende fra Lorien - de er ute etter planeten jorden også.

Anbefalt aldersgruppe er fra 12 og oppover.
Dette er en ungdomsroman (and shall be judged thusly)

Min mening: En alle tiders bok. Lettlest, og igrunnen ganske bra oversatt. Å oversette sci-fi vil vel aldri bli en enkel oppgave, men den er gjennomførbar med litt godvilje.
Historien er artig og til syvende og sist veldig spennende. Jeg gleder meg til å lese den neste boken. for jeg ser at dette kan bli temmelig kult etterhvert.
Jeg er jo absolutt begeistret for litt alien-stories og "jeg er numer fire" lever igrunnen opp til det. Mogadorianerne er dritcreepy, og jeg er så sykt spent på mer av historien om hva som skjedde på Lorien under angrepet.
Masse å glede seg til i de kommende bøkene altså.

Absolutt å anbefale.

Den kommende filmen: Kan jeg ikke helt tro at lever opp til boken. Jeg er også redd at de har dritt litt i historien når de har laget den. Men det får jeg jo se da. Jeg skal prøve å holde meg objektiv til filmen. Film for film, bok for bok. Krysser alikevel fingrene for at filmen slå såpass godt an at de vil fortsette å lage dem. Syntes det blir så mange sånne halvveis produksjoner nå for tiden. (Som ikke er rart egentlig, når de ikke kan gjøre ting ordentlig).

13 kommentarer

Sara Holen Friisø

10.mar.2011 kl.17:23

Fin blogg, blir glad for kommentar tilbake. <3
www.shfh.blogg.no

Morten

11.mar.2011 kl.15:30

Hyggelig med kommentar om oversettelsen. :)

Hilsen Morten,

oversetteren

bumblebenni

11.mar.2011 kl.18:03

Morten:

Jo, bare hyggelig du. :)

Jeg likte den, det var veldig naturlig oversatt. Flinke mannen.

Og at du snublet over min ikke-så-veldig-populære-om-leste-blogg-i-det-hele-tatt finner jeg til å være et lite underverk. :D

Morten

11.mar.2011 kl.20:47

Jeg googlet boktittelen og havnet her. ;)

Planen er for øvrig at bok 2 skal komme på norsk til høsten.

bumblebenni

11.mar.2011 kl.21:01

Morten:

Takk for informasjonen.

Jeg har lurt litt på når den neste kommer på norsk, ettersom releasen på engelsk er i slutten av august. Norge bruker ofte fryktelig lang tid på oversettelser, men det her høres jo veldig lovende ut. :)

Morten

11.mar.2011 kl.21:07

Det blir vanligere og vanligere at bøkene kommer ganske tidlig på norsk også. Jeg får manuskriptet til bok 2 før den kommer ut på engelsk, så den norske utgaven bør ikke komme så mye senere enn den engelske.

bumblebenni

11.mar.2011 kl.21:13

Morten:

Det er godt å høre at det blir vanligere og vanligere. :)

Jah, da må jeg jo spørre da? Var den bra? Du er jo nesten nødt til å si ja, men alikevel ...

Jeg gleder meg uansett.

Keep up the good work.

Morten

11.mar.2011 kl.21:25

Får manuskriptet tidlig, men har ikke fått det riktig ennå, så det kan jeg ikke svare på. :)

bumblebenni

12.mar.2011 kl.13:03

Morten:

Se der ja, det sto "får", det ordet fikk jeg ikke helt med meg. :)

Men da må du jo kose deg med det når du får det.

siljethuestadaarsand

19.mar.2011 kl.23:23

Kan du si tittlene på bøken i rekkefølge?

Vil veldig gjerne lese alle bøken og vet ikke hvilken som er den første... :-P

bumblebenni

20.mar.2011 kl.10:47

siljethuestadaarsand:

Jepp jepp.

Den første boken er I Am Number Four (Jeg er Nummer Fire), og bok to skal hete The Power of Six. Bok to blir utgitt 23 august i år,og ikke så veldig lenge etter på norsk.

Det er planlagt seks bøker i serien.

siljethuestadaarsand

21.mar.2011 kl.08:23

Tusen takk :-)))

bumblebenni

21.mar.2011 kl.12:38

siljethuestadaarsand:

Bare hyggelig :)

Skriv en ny kommentar

bumblebenni

bumblebenni

29, Arendal

Hadde jeg kunnet spille brettspill og tjent penger av det så hadde verden vært et bedre sted. Lever og ånder for kinoturer og slår meg gjerne ned i sofaen med en god bok. Ser på altfor mange tv-serier. - Ja, også liker jeg svært godt å tilbringe tid sammen med kjæresten min - han er en fin fyr han.

Kategorier

Arkiv

hits